Vastuullisuus ja laatu

Meidän mielestämme ainoa mahdollinen tapa toimia päivähoitoalalla on toimia vastuullisesti. Turvallisuus ja lasten kokemus syntyvät vain huolella suunnitelluista ja toteutetuista asioista. Kun asiakkaamme ovat maailman tärkeimmät, eli lapset, mitään ei voi jättää sattuman varaan.

Päiväkotimme toiminta rakentuu vankalle varhaiskasvatusosaamiselle. Päiväkodinjohtaja ja Murujen perustaja Maarit Jaakkola on johtanut päiväkotia 19 vuotta ja toiminut jo ennen sitä pitkään varhaiskasvatusalalla. Alan kokemus on ensiarvoisen tärkeää, kun kyseessä on lasten oppiminen ja turvallinen päiväkotikokemus, sekä toisaalta päiväkodin toiminnan yksityiskohdat ja alan asetukset.

Turvallisuus on sisällytetty kaikkeen toimintaamme ja kulkee mukana pienimmissäkin yksityiskohdissa, on sitten kyse henkilöstön mitoituksesta, tilasuunnittelusta, ryhmien toiminnasta,  tai muista käytännöistä. Olemme Muruissa erittäin tarkkoja siitä, että toimintamme noudattaa jokaista asetusta ja lakia. Tämän lisäksi käytämme omia, parhaaksi todettuja toimintamalleja ja työkaluja päiväkodin arjessa. Esimerkkeinä henkilöstön työvuorojen suunnittelu, toimintaa tukeva mobiilisovellus ja henkilöstön koulutukset.

Murujen oppimis- ja toimintaympäristö on suunniteltu pitkän kokemuksen pohjalta. Tiloissamme on huomioitu turvallisuuden lisäksi toimivuus ja viihtyisyys. Murujen sisäilman laatu on mitattu ja toiminnan alkua edeltävä remontti toteutetaan siten, että lasten ja henkilöstön on hyvä olla ja että sisäilma on raikas.

Seuraamme varhaiskasvatuksen laatua yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa, varhaiskasvattajien yhteisissä tiimeissä sekä vasu-keskusteluiden kautta. Todennamme lasten oppimista muun muassa pedagogisella dokumentoinnilla, mikä tapahtuu käytännössä muun muassa Kindiedays-sovelluksen avulla. Keskustelemme vanhempien kanssa avoimesti lasten oppimiseen liittyvistä asioista, saavutuksista ja haasteista. Tarjoamme vanhemmille neuvoja ja tukea myös kotiin, mikä tukee lapsen kasvua ja kehitystä.

Meille on tärkeää olla onnellinen paikka niin lapsille kuin aikuisillekin. Henkilöstön hyvinvointi on meille sydämen asia, ja haluamme, että jokainen muruissa toimiva lapsi ja aikuinen voi nauttia arjestaan – elämästään. Huolehdimme siitä, että lasten hoidosta vastaavat henkilöt täyttävät yksityisen lastenhoidon valvonnasta vastaavien viranomaisten asettamat määräykset koulutuksensa ja pätevyytensä osalta.

Teemme yhteistyötä perheiden kanssa ja kehitämme toimintaamme vuorovaikutuksessa heidän kanssaan. Teetämme vuosittaisen palautekyselyn, jonka lisäksi kannustamme perheitä nostamaan ajatuksiaan esiin heti, kun ne tulevat mieleen. Avoimuus on yksi perusarvojamme.

Toimimme yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa ja toimintamme on läpinäkyvää. Sovimme valvonta-, ohjaus- ja auditointikäytännöistä yhdessä Espoon kaupungin kanssa.

Vastuullisuus on myös huolehtimista ympäristöstämme ja hyvinvoinnistamme. Luontokasvatus on osa murujen arkea ja teemme aina tilanteen salliessa vastuullisemman kulutusvalinnan. Arjen toiminnoissa opettelemme lasten kanssa vähentämään ja kierrättämään jätteitä.

Lapsille tarjoamamme ruoka on luomupainotteista, eikä puolivalmisteita käytetä.