Käytännön asioita, Murut Omena

Aukioloajat ja Yhteystiedot

Sijaitsemme Matinkylässä, aivan Ison Omenan vieressä, joten saapuminen meille on kätevää myös esimerkiksi metrolla ja bussilla. Osoitteemme on Nelikkokuja 2, 02230 Espoo.
Sisäänkäynti päiväkotiin on sisäpihan puolelta.

Murut Omena on avoinna arkisin 7.30 – 17:15 / 17.30 (kysynnästä riippuen).

Palvelemme perheitä sekä Espoosta että ympäryskunnista.

Yhteydenotot ja paikkatiedustelut:
Maarit Jaakkola, Päiväkoti Murujen varhaiskasvatuksesta vastaava johtaja
maarit.jaakkola (at) paivakotimurut.fi, 050 523 0150

Anne Etholén, päiväkodinjohtaja

Tarhurit, 3-5 -vuotiaiden ryhmä
Nuppuset, alle 3-vuotiaiden ryhmä
Sisarusryhmä, 0-5 -vuotiaille


Hakeminen päiväkotiin

Voit hakea Muruihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info (at) paivakotimurut.fi tai soittamalla 050 523 0150. Vahvistamme hoitopaikan saatavuuden teille mahdollisimman nopeasti.

Kutsumme teidät mielellämme tutustumiskäynnille, jonka voitte sopia Maarit Jaakkolan (maarit.jaakkola (at) paivakotimurut.fi, 050 523 0150) tai Anne Etholénin kanssa.

Tutustumiskäynnillä voidaan jo laatia hoitosopimus, mutta tarvittaessa asia hoituu myös puhelimitse / sähköpostitse. Maksamalla 100e ilmoittautumismaksun, varmistatte hoitopaikan vastaanoton. Ilmoittautumismaksun tarkoitus on varmistaa, että halukkaat varmasti pääsevät mukaan. Varausmaksua ei palauteta.

Voitte olla yhteydessä meihin jo todella hyvissä ajoin – jopa vuoden etukäteen, sillä päiväkotimme on suosittu. On aina parempi, mitä aikaisemmin tiedämme tulevasta hoidon tarpeesta ja pyrimme järjestämään asiat siten, että halukkaat pääsevät mukaan. Lapsiryhmistä vapautuu paikkoja myös toimikauden aikana, joten kysy rohkeasti mahdollisuuksia!


Asiakasmaksut (elokuusta 2021 alkaen)

Varhaiskasvatusmaksuihin vaikuttaa yksityisen hoidon tuki.
Yksityisen hoidon tuki on lapsikohtainen. Tuki koostuu kaikille maksettavasta hoitorahasta ja siihen liittyvästä Espoo-lisästä sekä perheen tuloihin sidotusta hoitolisästä ja siihen liittyvästä Espoo-lisästä. Tukea haetaan pääsääntöisesti Kelalta.

Asiakkaiden omavastuuosuudet ovat tyypillisesti maksimissaan:

  • alle 3-vuotiaat 400 €/kk
  • yli 3-vuotiaat 400 €/kk

Lisäksi perheen on mahdollista saada kaupungilta sisaruslisä tai tulosidonnainen hoitolisä, ja viisivuotiaat ovat mukana maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilussa.

Päivähoitomaksu maksetaan 12 kuukaudelta. Mikäli perhe ei ole oikeutettu KELAn yksityisen hoidon tukeen on hoitomaksu 1254,95 € (alle 3-vuotiaat) tai 1044,95 € (yli 3-vuotiaat). Vanhemmat vastaavat koko hoitomaksusta, sekä yksityisen hoidon tuen hakemisesta.

Espoossa asuvat lapset ovat oikeutettuja sisaruslisään, joka on enintään 144 euroa kuukaudessa. Sisaruslisä maksetaan perheen varhaiskasvatuksessa olevasta toisesta lapsesta lukien yksityiseen varhaiskasvatuspaikkaan. Lisäksi olemme mukana Espoon kaupungin viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilussa, joka alentaa asiakasmaksua maksimissaan 115 e/kk.

Ilmoittautumisen yhteydessä perimme 100 e ilmoittautumismaksun, joka toimii vakuutena paikan vastaanottamisesta ja jota ei palauteta. Ohjeet ilmoittautumismaksun maksamiseen löytyy varhaiskasvatussopimuksestamme.

Tällä hetkellä päiväkoti Pikku Omena toimii kunnan ostopalvelupäiväkotina, jonka mukaan määräytyy myös asiakasmaksu. Päiväkoti muuttuu yksityiseksi Murut Omena päiväkodiksi elokuussa 2021, jolloin yllä olevat asiakasmaksut tulevat voimaan.


Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Päivähoitopaikka tulee irtisanoa kirjallisesti joko lähettämällä sähköpostin osoitteeseen info (at) paivakotimurut.fi tai tuomalla/lähettämällä irtisanomislomake päiväkotiin. Ilmoitattehan meille myös siinä tapauksessa, että olette jonossa ollessanne ottaneet paikan vastaan muualta.

Irtisanomisaika Muruissa on kaksi kalenterikuukautta ja sopimussuhde päättyy aina kuun loppuun. Eli esimerkiksi helmikuun aikana irtisanottu sopimus päättyy 30.4. Huomioikaa myös Kelan yksityisen hoidon tuen irtisanominen.

Toimikautemme on elokuusta heinäkuun loppuun, joten laskutamme myös heinäkuun asiakasmaksun.


Päiväkodin ruoka

Murut Omenassa on oma valmistuskeittiö, jossa lasten ruoka valmistetaan päivittäin tuoreista raaka-aineista. Huomioimme lasten erikoisruokavaliot ja keskustelemme näistä perheiden kanssa. Tutustu ravitsemuspäällikköömme Minnaan ja lue lisää täältä.


Muuta huomioitavaa

Päiväkoti on suljettu heinäkuun ajan, joulun ja uudenvuoden välisinä arkipäivinä sekä arkipyhinä. Lisäksi päiväkoti on suljettu kahtena arkipäivänä toimintavuoden aikana, toiminnan kehittämistä ja suunnittelua varten. Tiedotamme vanhempia hyvissä ajoin henkilökunnan suunnittelupäivästä syksyllä ja tyhy-päivästä keväällä, jotta vanhemmat voivat suunnitella lapsen hoidon muulla tavalla.