Käytännön asioita, Murut Omena

Aukioloajat ja Yhteystiedot

Sijaitsemme Matinkylässä, aivan Ison Omenan vieressä, joten saapuminen meille on kätevää myös esimerkiksi metrolla ja bussilla. Osoitteemme on Nelikkokuja 2, 02230 Espoo.
Sisäänkäynti päiväkotiin on sisäpihan puolelta.

Murut Omena on avoinna arkisin 7.15 – 17.

Palvelemme perheitä sekä Espoosta että ympäryskunnista.

Yksikön varajohtaja:
Anne Etholén
omena (at) paivakotimurut.fi, 045 783 38 226

Paikkatiedustelut:
Maarit Jaakkola, Päiväkoti Murujen varhaiskasvatuksesta vastaava johtaja
maarit.jaakkola (at) paivakotimurut.fi, 050 523 0150


Inkiväärit, 3-5 -vuotiaiden ryhmä, 045 783 38 226, omena (at) paivakotimurut.fi
Kanelit, 1-3 -vuotiaiden ryhmä, 045 783 42 578, omena.pienet (at) paivakotimurut.fi
Tähtianikset, alle 3-vuotiaiden ryhmä, 045 783 57422


Hakeminen päiväkotiin

Murut Omena on Espoon kaupungin palvelusetelipäiväkoti, joten meille haetaan Espoon palveluohjauksen kautta.
Lähetä myös meille sähköpostia osoitteeseen info (at) paivakotimurut.fi tai soita 050 523 0150. Vahvistamme hoitopaikan saatavuuden teille mahdollisimman nopeasti.

Kutsumme teidät mielellämme tutustumiskäynnille, jonka voitte sopia varajohtajan Anne Etholénin (045 783 38 226, omena (at) paivakotimurut.fi ) tai Murujen vastaavan päiväkodinjohtaja Maarit Jaakkolan kanssa (maarit.jaakkola (at) paivakotimurut.fi, 050 523 0150).

Tutustumiskäynnillä voidaan jo laatia hoitosopimus, mutta tarvittaessa asia hoituu myös puhelimitse / sähköpostitse. Maksamalla 100e ilmoittautumismaksun, varmistatte hoitopaikan vastaanoton. Ilmoittautumismaksun tarkoitus on varmistaa, että halukkaat varmasti pääsevät mukaan. Varausmaksua ei palauteta.

Voitte olla yhteydessä meihin jo todella hyvissä ajoin – jopa vuoden etukäteen, sillä päiväkotimme on suosittu. On aina parempi, mitä aikaisemmin tiedämme tulevasta hoidon tarpeesta ja pyrimme järjestämään asiat siten, että halukkaat pääsevät mukaan. Lapsiryhmistä vapautuu paikkoja myös toimikauden aikana, joten kysy rohkeasti mahdollisuuksia!


Asiakasmaksut

Olemme Espoon kaupungin palvelusetelipäiväkoti, joten asiakasmaksumme perheelle määräytyy samoin perustein kuin kunnallisessa päiväkodissa. Lisäksi kuukausimaksuumme kuuluu 50 €/kk hintakatto palvelusetelimallin mukaisesti.

Perheiden omavastuuosuus varhaiskasvatusmaksusta on yli ja alle 3-vuotiaalle enintään 345 e/kk.

Huomaattehan, että varhaiskasvatusmaksussa huomioidaan sisaralennus sekä maksuttoman viisivuotisvarhaiskasvatuksen kokeilu. Perheen omavastuuosuuteen vaikuttaa myös perheen tulotaso.

Päivähoitomaksu maksetaan 12 kuukaudelta. Mikäli perhe ei ole oikeutettu palveluseteliin on hoitomaksumme samat kuin Espoon kaupungin palvelusetelin kokonaisarvo. Vanhemmat vastaavat koko hoitomaksusta, sekä palvelusetelin hakemisesta.

Ilmoittautumisen yhteydessä perimme 100 e ilmoittautumismaksun, joka toimii vakuutena paikan vastaanottamisesta ja jota ei palauteta. Ohjeet ilmoittautumismaksun maksamiseen löytyy varhaiskasvatussopimuksestamme.

Mikäli lapsella on yksilöllistä ruoanvalmistusta vaativa, erityisen vaikea ruoka-aineallergia, saatamme tarvittaessa periä perheeltä 50€/kk lisämaksun. Mahdollisesta lisämaksusta keskustellaan vanhempien kanssa.


Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Päivähoitopaikka tulee irtisanoa kirjallisesti joko lähettämällä sähköpostin osoitteeseen info (at) paivakotimurut.fi tai tuomalla/lähettämällä irtisanomislomake päiväkotiin. Ilmoitattehan meille myös siinä tapauksessa, että olette jonossa ollessanne ottaneet paikan vastaan muualta.

Irtisanomisaika Muruissa on kaksi kalenterikuukautta ja sopimussuhde päättyy aina kuun loppuun. Eli esimerkiksi helmikuun aikana irtisanottu sopimus päättyy 30.4. Huomioikaa myös Kelan yksityisen hoidon tuen irtisanominen.

Toimikautemme on elokuusta heinäkuun loppuun, joten laskutamme myös heinäkuun asiakasmaksun.


Päiväkodin ruoka

Murut Omenassa on oma valmistuskeittiö, jossa lasten ruoka valmistetaan päivittäin tuoreista raaka-aineista. Huomioimme lasten erikoisruokavaliot ja keskustelemme näistä perheiden kanssa. Tutustu ravitsemuspäällikköömme Minnaan ja lue lisää täältä.


Muuta huomioitavaa

Päiväkoti on suljettu heinäkuun ajan, joulun ja uudenvuoden välisinä arkipäivinä sekä arkipyhinä. Lisäksi päiväkoti on suljettu kahtena arkipäivänä toimintavuoden aikana, toiminnan kehittämistä ja suunnittelua varten. Tiedotamme vanhempia hyvissä ajoin henkilökunnan suunnittelupäivästä syksyllä ja tyhy-päivästä keväällä, jotta vanhemmat voivat suunnitella lapsen hoidon muulla tavalla.