Päiväkotimme tarina

Murut syntyi vanhempien ja varhaiskasvattajien yhteistyöllä

Päiväkoti Murut syntyi tarpeesta löytää omille lapsille kodinomainen hoitopaikka, ja halusta rakentaa oma, lämpimiä arvoja heijastava päiväkoti.

Kesällä 2018 syntyi ajatus päiväkodin perustamisesta Espoon Haukilahteen, sillä alue  kaipasi kipeästi pieniä päiväkoteja täydentämään kunnallista tarjoomaa. Päiväkodinjohtaja Maarit Jaakkola oli työskennellyt alalla jo pitkään ja johtanut päiväkotia 19 vuotta. Outi Määttä oli puolestaan äitiysvapaalla suunnittelemassa töihinpaluuta ja etsi kolmelle lapselleen hoitopaikkaa. Outin esikoisesta huolehtineen Maaritin ammattitaito, sekä lapsiin säteilevä rakkaus ja huolenpito olivat tehneet Outiin vaikutuksen.

Siispä tuumasta toimeen.

Unelmien päiväkoti Espoossa

Halusimme luoda päiväkodin, jossa eri-ikäiset sisarukset jakavat arjen, ja jossa aivan pienilläkin lapsilla on turvallinen ja rauhallinen kasvu- ja oppimisympäristö. Kodinomaisuus syntyy lämmöstä, välittävästä henkilökunnasta, avoimesta kommunikaatiosta ja yhteisöllisyydestä. Siitä, että vanhemmat tuntevat toisensa ja vaihtavat kuulumiset eteisessä. Siitä, että jokainen hoitaja tuntee jokaisen lapsen ja heidän oikkunsa. Siitä, että asioista voidaan puhua ja aito lapsista välittäminen kantaa kotiin asti. Kodinomaisuus syntyy sylistä ja tunteista. Siitä, että on mahdollisuus olla oma itsensä iloineen, suruineen, kiinnostuksenkohteineen ja juttuineen. Päivähoitopaikka on lapselle kodin jatke, pesä, jossa häntä odottaa kaverit, kotiruoka ja turvalliset aikuiset.

On myös tärkeää, että lapsi oppii asioita, joilla on tulevaisuudessa merkitystä. Haluamme lisätä lasten ymmärrystä teknologiasta ja tieteistä, sekä kasvattaa heistä ymmärtäväisiä maailmankansalaisia.

Samalla tuskailemme arjen kuormituksen keskellä; vaativat urat, lasten ja omat harrastukset, vapaaehtoistoiminta… Perhe-elämän ja uran yhteensovittaminen on monesti todella vaikeaa, ja keskustelu yhteiskunnallisista vaikutuksistakin käy tällä hetkellä kiivaana. Halusimme rakentaa päiväkodin toimintaan ja toiminnan ympärille pieniä isoja asioita, jotka tuovat perheille helpotusta ja toivottavasti siten myös lisäävät onnellisuutta.

Kokosimme taustajoukoiksi loistavan kokoonpanon eri alojen ammattilaisia, joilta saimme valtavasti osaamista ja ideoita. Mukana on varhaiskasvattajia, joilla on vuosikymmenten kokemus yhdistettynä virkistäviin näkökulmiin ja tämän päivän lasten oppimistarpeisiin, sekä liiketoimintaosaajia, pedagogeja ja psykologi. Olemme vanhempia, uraihmisiä, puolisoita, urheilijoita, vapaaehtoistoimijoita, opiskelijoita. Meitä kaikkia yhdistää halu tarjota lapsille paras mahdollinen varhaiskasvatus, ja samalla mahdollistaa perheiden työssäkäynti tämän päivän vaatimusten keskellä.

Meidän kaikkien yhteisvoimin on rakkaudella syntynyt Päiväkoti Murut, jonka henki luodaan yhdessä asiakasperheiden kanssa.

Tervetuloa päiväkotipolulle meidän kanssamme!


Lue lisää Murujen tarinasta ja ihmisistä: