Käytännön asioita

Aukioloajat ja Yhteystiedot

Päiväkoti Murut on avoinna arkisin 7.30-17.30.

Osoitteemme on Ahvenkuja 4, 02170 Espoo.
Sisäänkäynti Päiväkotiin on Ahvenkujan puolelta Ahti Business Parkin päädystä, jossa on myös väliaikaispysäköinti lasten tuomista ja noutamista varten.

Maarit Jaakkola, päiväkodinjohtaja
maarit.jaakkola (at) paivakotimurut.fi, 050 523 0150

Kultakimpaleet, 3-5 -vuotiaiden ryhmä
isot (at) paivakotimurut.fi, 045 787 26623

Kullanmurut, alle 3-vuotiaiden ryhmä
pienet@paivakotimurut.fi, 045 787 26653


Hakeminen hoitopaikkaan

Voitte hakea Muruihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info (at) paivakotimurut.fi tai soittamalla 050 523 0150. Vahvistamme hoitopaikan saatavuuden teille mahdollisimman nopeasti.

Kutsumme teidät mielellämme tutustumiskäynnille, jonka voitte sopia päiväkodinjohtaja Maarit Jaakkolan (maarit.jaakkola (at) paivakotimurut.fi, 050 523 0150) kanssa.

Tutustumiskäynnillä voidaan jo laatia hoitosopimus, mutta tarvittaessa asia hoituu myös puhelimitse / sähköpostitse. Maksamalla 100e ilmoittautumismaksun, varmistatte hoitopaikan vastaanoton. Ilmoittautumismaksua ei palauteta.

Voitte olla yhteydessä meihin jo todella hyvissä ajoin – jopa vuoden etukäteen. On aina parempi, mitä aikaisemmin tiedämme tulevasta hoidontarpeesta ja pyrimme järjestämään asiat siten, että halukkaat pääsevät mukaan. Lapsiryhmistä vapautuu paikkoja myös toimikauden aikana, joten kysy rohkeasti mahdollisuuksia!


Asiakasmaksut

Varhaiskasvatusmaksuihin vaikuttaa yksityisen hoidon tuki.

Yksityisen hoidon tuki on lapsikohtainen. Tuki koostuu kaikille maksettavasta hoitorahasta ja siihen liittyvästä Espoo-lisästä sekä perheen tuloihin sidotusta hoitolisästä ja siihen liittyvästä Espoo-lisästä. Tukea haetaan pääsääntöisesti Kelalta.

Asiakkaiden omavastuuosuudet ovat tyypillisesti maksimissaan:

  • alle 3-vuotiaat 400 €/kk
  • yli 3-vuotiaat 400 €/kk

Lisäksi perheen on mahdollista saada kaupungilta sisaruslisä tai tulosidonnainen hoitolisä, ja viisivuotiaat ovat mukana maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilussa.

Päivähoitomaksu maksetaan 12 kuukaudelta. Mikäli perhe ei ole oikeutettu KELAn yksityisen hoidon tukeen on hoitomaksu 1204,95 € (alle 3-vuotiaat) tai 1014,95 € (yli 3-vuotiaat). Vanhemmat vastaavat koko hoitomaksusta, sekä yksityisen hoidon tuen hakemisesta.

Espoossa asuvat lapset ovat oikeutettuja sisaruslisään, joka on enintään 144 euroa kuukaudessa. Sisaruslisä maksetaan perheen varhaiskasvatuksessa olevasta toisesta lapsesta lukien yksityiseen varhaiskasvatuspaikkaan. Lisäksi olemme mukana Espoon kaupungin viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilussa, joka alentaa asiakasmaksua maksimissaan 115 e/kk.

Ilmoittautumisen yhteydessä perimme 100 e ilmoittautumismaksun, joka toimii vakuutena paikan vastaanottamisesta ja jota ei palauteta. Ohjeet ilmoittautumismaksun maksamiseen löytyy varhaiskasvatussopimuksestamme.


Hoitopaikan irtisanominen

Päivähoitopaikka tulee irtisanoa kirjallisesti joko lähettämällä sähköpostin osoitteeseen info (at) paivakotimurut.fi tai tuomalla/lähettämällä irtisanomislomake päiväkotiin. Ilmoitattehan meille myös siinä tapauksessa, että olette jonossa ollessanne ottaneet paikan vastaan muualta.

Irtisanomisaika Muruissa on kaksi kalenterikuukautta. Eli esimerkiksi helmikuun aikana irtisanottu sopimus päättyy 30.4. Huomioikaa myös Kelan yksityisen hoidon tuen irtisanominen.


Muuta huomioitavaa

Päiväkoti on suljettu heinäkuun ajan, joulun ja uudenvuoden välisinä arkipäivinä sekä arkipyhinä. Lisäksi päiväkoti on suljettu kahtena arkipäivänä toimintavuoden aikana, toiminnan kehittämistä ja suunnittelua varten. Tiedotamme vanhempia hyvissä ajoin henkilökunnan suunnittelupäivästä syksyllä ja tyhy-päivästä keväällä, jotta vanhemmat voivat suunnitella lapsen hoidon muulla tavalla.