Käytännön asioita

Aukioloajat ja Yhteystiedot

Päiväkoti Murut on avoinna arkisin 7.30-17.30.

Osoitteemme on Ahvenkuja 4, 02170 Espoo.
Sisäänkäynti Päiväkotiin on Ahvenkujan puolelta Ahti Business Parkin päädystä, jossa on myös väliaikaispysäköinti lasten tuomista ja noutamista varten.

Maarit Jaakkola, Päiväkoti Murujen vastaava johtaja
maarit.jaakkola (at) paivakotimurut.fi, 050 523 0150

Kultakimpaleet, 3-5 -vuotiaiden ryhmä
isot (at) paivakotimurut.fi, 045 787 26623

Kullanmurut, alle 3-vuotiaiden ryhmä
pienet (at) paivakotimurut.fi, 045 787 26653


Hakeminen varhaiskasvatukseen

Voitte hakea Muruihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info (at) paivakotimurut.fi tai soittamalla 050 523 0150. Vahvistamme varhaiskasvatuspaikan saatavuuden teille mahdollisimman nopeasti.

Kutsumme teidät mielellämme tutustumiskäynnille, jonka voitte sopia päiväkodin vastaavan johtajan Maarit Jaakkolan (maarit.jaakkola (at) paivakotimurut.fi, 050 523 0150) kanssa.

Tutustumiskäynnillä voidaan jo laatia varhaiskasvatussopimus, mutta tarvittaessa asia hoituu myös puhelimitse / sähköpostitse. Maksamalla 100e ilmoittautumismaksun, varmistatte varhaiskasvatuspaikan vastaanoton. Ilmoittautumismaksua ei palauteta.

Voitte olla yhteydessä meihin jo todella hyvissä ajoin – jopa vuoden etukäteen. On aina parempi, mitä aikaisemmin tiedämme tulevasta hoidontarpeesta ja pyrimme järjestämään asiat siten, että halukkaat pääsevät mukaan. Lapsiryhmistä vapautuu paikkoja myös toimikauden aikana, joten kysy rohkeasti mahdollisuuksia!


Asiakasmaksut

Varhaiskasvatusmaksuihin vaikuttaa yksityisen hoidon tuki.

Yksityisen hoidon tuki on lapsikohtainen. Tuki koostuu kaikille maksettavasta hoitorahasta ja siihen liittyvästä Espoo-lisästä sekä perheen tuloihin sidotusta hoitolisästä ja siihen liittyvästä Espoo-lisästä. Tukea haetaan pääsääntöisesti Kelalta.

Asiakkaiden omavastuuosuudet ovat tyypillisesti maksimissaan:

  • alle 3-vuotiaat 420 €/kk
  • yli 3-vuotiaat 420 €/kk

Lisäksi perheen on mahdollista saada kaupungilta sisaruslisä tai tulosidonnainen hoitolisä, ja viisivuotiaat ovat mukana maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilussa. Nämä kaikki laskevat perheen omavastuuosuutta.

Varhaiskasvatusmaksu maksetaan 12 kuukaudelta. Mikäli perhe ei ole oikeutettu KELAn yksityisen hoidon tukeen on varhaiskasvatusmaksu 1342,28 € (alle 3-vuotiaat) tai 1094,28 € (yli 3-vuotiaat). Vanhemmat vastaavat koko varhaiskasvatusmaksusta, sekä yksityisen hoidon tuen hakemisesta. (Yksityisen hoidon tuen osuus tarkistetaan vuosittain elokuussa.)

Espoossa asuvat lapset ovat oikeutettuja sisaruslisään, joka on enintään 177 €/kk. Sisaruslisä maksetaan perheen varhaiskasvatuksessa olevasta toisesta lapsesta lukien yksityiseen varhaiskasvatuspaikkaan. Lisäksi olemme mukana Espoon kaupungin viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilussa, joka alentaa asiakasmaksua Espoon kaupungin vuotuisen linjauksen mukaan (max 118 €/kk).

Ilmoittautumisen yhteydessä perimme 100 € ilmoittautumismaksun, joka toimii vakuutena paikan vastaanottamisesta ja jota ei palauteta. Ohjeet ilmoittautumismaksun maksamiseen löytyy varhaiskasvatussopimuksestamme.

Mikäli lapsella on yksilöllistä ruoanvalmistusta vaativa, erityisen vaikea ruoka-aineallergia, saatamme tarvittaessa periä perheeltä 50€/kk lisämaksun. Lisämaksusta keskustellaan vanhempien kanssa.


Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Varhaiskasvatuspaikka tulee irtisanoa kirjallisesti joko lähettämällä sähköpostin osoitteeseen info (at) paivakotimurut.fi tai tuomalla/lähettämällä irtisanomislomake päiväkotiin. Ilmoitattehan meille myös siinä tapauksessa, että olette jonossa ollessanne ottaneet paikan vastaan muualta.

Irtisanomisaika Muruissa on kaksi kalenterikuukautta. Eli esimerkiksi helmikuun aikana irtisanottu sopimus päättyy 30.4. Huomioikaa myös Kelan yksityisen hoidon tuen irtisanominen. Heinäkuu kuuluu toimikauteemme.


Muuta huomioitavaa

Päiväkoti on suljettu heinäkuun ajan, joulun ja uudenvuoden välisinä arkipäivinä sekä arkipyhinä. Lisäksi päiväkoti on suljettu kahtena arkipäivänä toimintavuoden aikana, toiminnan kehittämistä ja suunnittelua varten. Tiedotamme vanhempia hyvissä ajoin henkilökunnan suunnittelupäivästä syksyllä ja tyhy-päivästä keväällä, jotta vanhemmat voivat suunnitella lapsen hoidon muulla tavalla.