Yhteistyöllä rakennettiin iloinen Murut Omena

Murut Omena syntyi halusta ja tarpeesta säilyttää Matinkylässä pieni ja kodinomainen päiväkoti, joka tarjoaa lapsille ja perheille ainutlaatuista kumppanuutta arkeen. Tekemisen meininki ja hyväntuulinen ratkaisukeskeisyys ovat siivittäneet Murut Omenan alkutaivalta.

Olarin lastentarhan kannatusyhdistys ry on pyörittänyt päiväkoti Pikku Omenaa jo yli neljä vuosikymmentä. Ensin päiväkoti toimi Olarin puolella ja nyt 2000-luvun alkupuolelta asti päiväkoti on sijainnut Matinkylässä aivan Ison Omenan vieressä. Kun vuoden 2020 alussa samanlaisen kannatusyhdistystaustan omaava Murut ja Pikku Omena tutustuivat, löytyi yhteinen sävel sekä arvomaailma nopeasti. Yhteisen matkan varrella vahvistui päätös, että Murut on paras taho jatkamaan päiväkotia sekä puhaltamaan uutta energiaa ja raikkautta toimintaan.

”Olemme tehneet yhteistyötä ja rakentaneet yhteistä jatkoa jo pitkään ja huolella. Pikku Omena on ottanut Murut ihanasti vastaan, ja olemme todella innoissamme tulevasta. On mahtavaa rakentaa yhdessä unelmien päiväkotia sekä perheille että varhaiskasvattajille”, kertoo Murujen päiväkodinjohtaja Maarit Jaakkola.

Omenan kannatusyhdistyksen hallitus, joka koostuu päiväkodin lasten vanhemmista, sekä päiväkodin silloinen johtaja ihastuivat Murujen tarinaan. Vaikutuksen tekivät erityisesti Murujen positiivisella energialla höystetty tekemisen meininki sekä ammatti- ja ongelmanratkaisutaidot. Murut puolestaan rakastuivat Pikku Omenan varhaiskasvatustoimintaan, henkilöstöön, arvoihin ja tiloihin.

”Emme olleet edes harkinneet Pikku Omenan toiminnan siirtämistä isoille toimijoille, mutta Murujen kanssa päätös oli helppo. Muruille kaiken tärkeintä on sekä lasten että henkilökunnan hyvinvointi eikä se ole vain sanahelinää vaan näyttäytyy ihan konkreettisina tekoina”, kommentoi Olarin lastentarhan kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Henna Nikkari.

Murujen ja Omenan yhdistymisen taipaleella on ollut monta lämminhenkistä, rehellistä ja tunteikastakin tapaamista. Yhteisen päämäärän eteen on ollut mukava työskennellä, kun yhteistyö on sujunut luottamuksellisesti ja lämpimissä tunnelmissa. Nämä samat asiat näkyvät myös päiväkodin toiminnassa nyt ja jatkossa.

”On todella hienoa, että päiväkoti ja henkilöstö siirtyvät syksyllä osaaviin käsiin. Murujen omistuksessa ihanan ja rakkaan pienen päiväkotimme tarina jatkuu ja aivan varmasti vain paranee entisestään”, Nikkari kommentoi.

Murut Omenaa rakennetaan yhdessä

Murujen ja Pikku Omenan yhteistyö konkretisoitui jo vuoden 2020 loppupuolella, kun Murujen päiväkodinjohtaja aloitti työskentelyn Pikku Omenassa. Yhteistyö on siis jo alkanut ja tiivistyy entisestään kevään aikana. Päiväkodin toiminta siirtyykin saumattomasti elokuussa 2021 Murujen vastuulle, jolloin ostopalvelupäiväkodista tulee yksityinen päiväkoti. Jatkumo on luonteva ja perheille helppo, sillä päiväkodin aikuiset ja lasten kaverit pysyvät samoina.

Murujen väki nauttii kauniiden ja toimivien päiväkotitilojen rakentamisesta sekä remontoimisesta. Omenan tilat ovat jo nyt todella toimivat ja kodikkaat, ja sieltä löytyy jopa oma liikuntasali ja ulkona on aidattu piha. Kesän 2021 aikana Omenan tiloja kuitenkin hieman päivitetään, sisätilat tulevat näkemään maalipensselin ja mahdollisesti jotain muutakin.

Uudistuksia suunnitellaan aina yhdessä henkilökunnan ja vanhempien kanssa. Nyt onkin oivallinen hetki myös perheiden osallistua unelmien päiväkodin rakentamiseen ja esittää toiveitaan, mitä haluaisivat uudistuneessa päiväkodissa nähdä ja kokea.

Tavoitteena maailman paras päiväkoti

Lasten paras on aina kaikkein tärkeintä, sehän on selvää. Sille pohjalle on hyvä rakentaa maailman parasta päiväkotia, jossa jokainen lapsi huomioidaan yksilöllisesti ja kiireettä.

Murut Omenassa, kuten muissakin Murujen yksiköissä, jokaisella lapsella ja henkilöstön jäsenellä on rauhallinen, turvallinen ja luottamuksellinen arki. Päiväkodin asiakasperheet ja henkilöstö luovat yhteisön, jossa arvostetaan sekä tuetaan toisia, ja tehdään yhdessä arjesta mahdollisimman ihanaa. Tervetuloa mukaan!