Päiväkoti Kirkkonummella – Kuinka kaksi saman arvomaailman päiväkotia löysivät toisensa

Tänä keväänä, poikkeuksellisten olojen vallitessa, kaksi pientä päiväkotia, Murut ja Solstugan, löysivät toisensa ja tutustuivat. Tästä käynnistyi yhteinen tarinamme, joka tuntui jo ensimmäisestä hetkestä alkaen sielun sisaruudelta.

Iloinen ja vilkas keskustelu on leimannut jokaista kohtaamistamme. Solstuganin perustaja, yrittäjä ja varhaiskasvatusyksikön johtaja Annika Wicklund teki meihin vaikutuksen energiallaan ja lämmöllään. Puhumattakaan upeasta työstä, jota hän on tehnyt rakentaessaan Solstugania siksi ihanaksi päiväkodiksi, kuin se on. Ensi tapaamisestamme lähtien totesimme kuplivan ja innostuneen tunnelman yhä vahvistuvan, samalla kun vakuutuimme yhteisten arvojen ja varhaiskasvatuksen tavoitteiden jakamisesta.

Tästä syntyi Murut Solstugan – kodinomainen päiväkoti Kirkkonummen keskustassa! Daghemmet Solstugan on toiminut menestyksekkäästi Annikan käsissä  jo vuodesta 1998. Murujen nyt astuessa kuvaan Annika jatkaa haaveidensa toteuttamista Solstuganissa – tällä erää asettumalla kiireettömästi lasten ja varhaiskasvatuksen äärelle. Yhdessä tuomme kokonaisuuteen uutta virtaa. 

”Olen ollut yli kaksikymmentä vuotta yrittäjä, päiväkodinjohtaja ja varhaiskasvattaja, ja nyt haluan keskittyä lapsiin ja varhaiskasvatukseen.  Olen miettinyt asiaa pitkään ja etsinyt sopivaa kumppania, joka mahdollistaisi tämän. Viimein olen löytänyt pienen päiväkodin, joka jakaa Solstuganin arvot ja toimintamallin. Murut voi tuoda Solstuganille lisää virtaa ja ”hyvää tuulta” säilyttäen kuitenkin Solstuganin hengen.” -Annika Wicklund

Murut Solstugan kehittyy asteittain. Elokuussa 2020 toiminta jatkuu tutuin kuvioin, minkä lisäksi ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen rinnalle muodostetaan myös (asiakkaiden pitkään kyselemä!) suomenkielinen varhaiskasvatusryhmä. Uusia asiakasperheitä mahtuu siis mukaan! 

Kaksikielinen päiväkoti – Meistä tulee kuin suuri kaksikielinen perhe

On rikkaus, että lapset saavat kasvaa monikielisessä ja -kulttuurisessa ympäristössä. Lapset oppivat toimimaan toisella kielellä luontevasti, sen kummemmin asiaa miettimättä. Tulevaisuudessa he tulevat kohtaamaan tilanteita, joissa heidän on kommunikoitava vieraalla kielellä tai ratkottava tilanteita, joissa yhteistä kieltä ei ole lainkaan. Kaksikielinen päiväkoti antaa heille rohkeutta ja sanavarastoa, sekä rakentaa mutkatonta suhtautumista vieraisiin kieliin. He eivät ylläty, kun joku ei joskus ymmärräkään heitä.

Toiminnallinen kaksikielisyys Murut Solstuganissa tarkoittaa sitä, että lapset saavat opetusta omalla äidinkielellään suomeksi tai ruotsiksi. Lisäksi he oppivat toista kieltä arjessaan esimerkiksi laulujen ja leikin kautta.

Laadukas varhaiskasvatus – Sitoutunut henkilökunta on päiväkodin sydän

Solstuganissa on toiminut pitkään upea ja motivoitunut joukko varhaiskasvattajia, joista huokuva lämpö ja aito välittäminen vakuutti meidät. Olemme valtavan iloisia, että he kaikki jatkavat myös Murut Solstuganissa, minkä lisäksi saamme elokuussa uuttakin energiaa joukkoon.

Meillä on edessämme ihana yhteinen tie Murut Solstuganin lasten, perheiden ja henkilöstön kanssa. Olemme onnellisia, että voimme omalta osaltamme tarjota lapsille pienten päiväkotien omaleimaista tunnelmaa.

Lue lisää Murut Solstuganista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *