Millainen on paras päiväkoti?

(Tämän jutun on kirjoittanut Outi Määttä, kolmen päiväkoti-ikäisen äiti ja Murujen toinen perustaja. Tekstin sisältöä on kommentoinut Maarit Jaakkola, varhaiskasvatuksen opettaja ja Murujen päiväkodinjohtaja.)

Paras päiväkoti on pieni, lämmin ja kodinomainen. Tämä on ollut Murujen visio taipaleemme alusta alkaen. Tavoitteemme on tarjota lapsille, perheille ja henkilöstölle unelmien päiväkoti.

Uskomme, että pieni päiväkoti tarjoaa lapselle ainutlaatuisen kasvu- ja oppimisympäristön, sekä vahvan perustan edessä olevalle tielle. Huomisen maailma on vaativa ja edellyttää lapsilta monia erilaisia taitoja. Päiväkotimme panostaa erittäin laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja vahvaan pedagogiseen sisältöön, mutta on samalla kodinomainen ja rauhallinen pesä. Tärkeintä on, että lapsi saa olla oma itsensä, ja tuntee olonsa tärkeäksi, rakastetuksi ja turvalliseksi.

Äiti ja tytär

Lapsen yksilöllinen huomioiminen ja kohtaaminen

Pienessä päiväkodissa kaikki tuntevat toisensa; lapset, työntekijät ja perheet isovanhempia myöten. Lapset muodostavat arvokkaan ja tiiviin ystäväporukan. Turvallisuus lisääntyy, kun kaikkien kasvot ovat toisille tutut. Päiväkodin aikuiset tietävät täsmälleen, kuka lapsen iltapäivällä noutaa.

Hienointa pienessä päiväkodissa on, että jokainen lapsi tulee kuulluksi, nähdyksi ja huomioiduksi. Hän saa olla oma itsensä, ja kaikki osaavat huomioida hänen yksilölliset tarpeensa. Aikuiset osaavat lukea lasta, ymmärtävät hänen kieltään ja antavat hänelle juuri hänen tarvitsemaansa tukea. He kaikki tietävät, mikä lasta jännittää, mikä häntä motivoi, ja missä asioissa hänellä on vielä opittavaa. Koska lasta kuullaan, ei tämän tarvitse erikseen hakea huomiota, mikä myös osaltaan tuo päiväkotiin rauhaa. Toisaalta rauhallisessa ympäristössä myöskään hiljaisempi lapsi ei jää sivuun.

Päiväkodin kevätjuhlat ovat Muruissa aina haikea ja tunteikas hetki; vuosien aikana muodostuneet ihmissuhteet ovat vahvoja, ja ikävä eron hetkellä on aito. Varhaiskasvattajat ovat saaneet seurata lapsen kasvua ja kehittymistä vuosien ajan. Tänä aikana heistä tulee toisilleen aidosti tärkeitä ihmisiä, jotka eivät koskaan unohdu.

Kiireetön päiväkoti ja oppimisympäristö

Välillä vanhempana tuntuu, että aina on kiire, liian kiire. Päiväkoti sen sijaan on todellinen rauhan satama, jonka hyväntuulisuus ottaa valtaansa jo portista sisään astuessa. Sinut kohtaa iloinen lapsi ja hymyilevä henkilöstö, joilla molemmilla on aikaa kertoa kaikki tärkeä päivän tapahtumista.

Päiväkoti Muruissa lapsi kohdataan kiireettömästi ja hänelle annetaan arjessa aikaa. Erityisesti aivan pienet lapset hyötyvät kiireettömyydestä ja matalasta melutasosta.

Pienessä päiväkodissa arki on rauhallista, eikä päivän kulkua määrää logistiset tarpeet. Aikataulut voivat joustaa, jos lapset haluavatkin vielä jatkaa metsäseikkailuaan. Rautaiset varhaiskasvatuksen ammattilaiset osaavat toimia joustavasti ja lapsia kuunnellen rajojen ja raamien sisällä.

Paras päiväkoti Espoo

Eri ikäisten tuki

Pieni päiväkoti on kodinomainen myös siksi, että eri ikäiset lapset jakavat arjen keskenään. Tämä on erityisesti sisaruksille ihana asia. Päiväkotitaipaleen aloittaminen voi sujua huomattavasti jouhevammin, kun isommat sisarukset ovat turvana. Murujen yksiköissä (Solstugan, Omena ja Olari) toimii myös sisarusryhmä. Sisarussuhteet ja rauhallisen ja turvallisen hoitopaikan takaaminen aivan pienimmille lapsille on itse asiassa yksi syy siihen, että Murut on alun perin perustettu.

Kodinomaisuus syntyy myös siitä, miten isommat lapset hellivät ja hoitavat pienimpiä, ja miten toisaalta pieni taapero kiipeää isomman lapsen syliin lepäämään.

Päiväkoti Espoo

Pieni päiväkoti ja kokonaisvaltainen asiakaskokemus

Tavoitteenamme on taata lapsille hoitopaikka lämpimine ja pysyvine ihmissuhteineen, jossa hän voi kokea paljon onnistumisen iloa, luoda ystävyyssuhteita ja kehittyä omassa tahdissaan.

Uskomme, että onnelliset lapset kasvavat onnellisissa perheissä, ja koko perheen asiakaskokemus on meille tärkeä. Avoin, molemminpuolinen kommunikaatio tuo läpinäkyvyyttä ja luo parhaan pohjan lapsen kasvun tuelle sekä päiväkodissa että kotona.

Toisaalta onnellinen ja motivoitunut henkilökunta tarjoaa lapsille ja perheille parhaansa.

Niinpä panostamme näihin kolmeen kivijalkaan.


Lue lisää ajatuksistamme:


Olisitko meidän Muru?

Varaa varhaiskasvatuspaikkasi heti ottamalla yhteyttä info (at) paivakotimurut.fi / 050 523 0150.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *